
|
სულ ნიუსები: 21
2013 წლის 24 დეკემბერს, ფეისბუქის ჩვენს გვერდზე, დაფარული შეტყობინება გამოგვიგზავნა მომხარებელმა და გვთხოვა ნიკორას რძიანი სოსისის შემოწმება ნიკორას ერთერთ საფირმო მაღაზიიდან.

2013 წლის 26 დეკემბერს, მომხარებლის მიერ მითითებულ მაღაზიაში შევიძინეთ, მომხარებლის მიერ მითითებული "რძიანი სოსისი ნიკორა". ნიმუშები თავისივე შეფუთვიანად მოთავსდა სტრილურ პოლიეთილენის პარკებში და ჩაბარდა ლაბორატრიაში მიკრობიოლოგიური ანალიზისათვის.

ლაბორატორიიდან მიღებული პასუხის მიხედვით, სოსისის მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაში აღმოჩნდა (იხ. განმარტება ქვემოთ).
რაც შეეხება მომხმარებლის მიერ სოსისთვის შემჩნეულ შებოლილი პროდუქტის სუნს, კვების ექსპერტის განმარტებით, ეს სუნი შესაძლოა სოსისს მაცივრიდან აეღო, თუკი მოთავსებული იყო შებოლილი პროდუქტის გვერდზე, ან სოსისის დამაზდებისას ტექნოლოგიურ პროცესის დარღვევას გამოეწვია. არც ერთი და არც მეორე მიზეზი ჯანმრთელობისათვის საშიში არ არის.
მომხმარებელს განვუმარტავთ, რომ ვინაიდან საქართველო უახლოეს პერიოდში სურსათის მიკრობიოლოგიურ ევროპულ პარამეტრებზე გადადის, ჩვენი მოთხოვნები ლაბორატორიებისადმი შეიცვალა: რამოდენიმე თვის წინ ჩვენ, მოქმედი სანიტარული ნორმის შესაბამისად, პროდუქტში კოლიფორმების გაზომვას ვითხოვდით, რაც ბაქტერიათა დიდი ჯგუფია. ამჟამად კი, ევროკავშირის მოთხოვნების შესაბამისად, კოლიფორმების გაზომვა აღარ ხდება! სანაცვლოდ, ამ დიდი ჯგუფიდან, ჩვენ ლაბორატორიებს მხოლოდ ერთი (პოტენციურად პათოგენური) ბაქტერიის _ ეშერიქია კოლის გაზომვას ვთხოვთ. აგრეთვე იზომება სხვა პათოგენური მიკროორგანიზმები, რომელთა არსებობა ამ ტიპის პროდუქტში მეტ-ნაკლებად მოსალოდნელია. თუმცა ამჟამად ქართული ლაბორატორიები შესაძლო პათოგენური ბაქტერიების მთელ სპექტრს ჯერ-ჯერობით ვერ ზომავენ. ამიტომ სრული ინფორმაცია პროდუქტის მიკრობიოლოგიური უვნებლობის შესახებ არ გაგვაჩნია. იმედი გვაქვს, რომ ქვეყნის ევროპულ ნორმებზე გადასვლისა და ლაბორატორიათა შესაძლებლობების შესაბამის ზრდასთან ერთად ჩვენს მიერ მოწოდებული ინფორმაციაც უფრო ამომწურავი გახდება.
| |
print version
15:34:33 2014-01-14
|
|


 |
|
 |
|
| |
 საშაურმე რეგისტრირებული არ იყო სურსათის ბიზნეს-ოპერატორად და დაჯარიმდა
2014-06-26
|
| |
 ქათმის სოსისში მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაში აღმოჩნდა
2014-06-26
|
| |
 მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაშია
2015-03-31
|
| |
 პროდუქტებს სიძველის გემო და, სავარაუდოდ, ნავთობპროდუქტების არომატი აღენიშნებათ
2017-07-04
|
| |
 ცხოველური წარმოშობის სურსათის უვნებლად მომზადებას განსაკუთრებული ჰიგიენა სჭირდება
2013-10-05
|
| |
 პროდუქტი საშიშ ბაქტერიებს არ შეიცავს
2014-01-14
|
| |
![]() ნაყინი ვადაგასული და დაბინძურებული აღმოჩნდა
2013-05-17
|
| |
 ნახეთ თქვენთვის საინტერესო სურსათის, საწარმოების, კვების ობიექტების, საბავშვო ბაღების ბუფეტების
2018-07-20
|
| |
 პროდუქტის მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაშია
2014-10-21
|
| |
 შემოწმდა 5 ტიპის მოხარშული ძეხვი და 5 ტიპის სოსისი. არცერთ
2015-08-26
|
| |
 როგორ ვიცნოთ საღი ხორცი
2012-10-09
|
| |
 პროდუქტი უსაფრთხოა და უცხო გემო არ აქვს
2015-08-11
|
| |
 პროდუქტის მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაშია
2014-10-20
|
| |
 შაურმა "პანეტერიიდან" მიკრობიოლოგიურად დაბინძურებული აღმოჩნდა
2013-06-07
|
| |
![]() ცხრა შემოწმებული ნაყინიდან ხუთი დაბინძურებულია სუფთა იყო
2012-12-14
|
| |
 პროდუქტის მიკრობიოლოგიური და ორგანოლეპტიკური პარამეტრები ნორმაშია
2015-03-05
|
| |
 პროდუქტი მოხმარებისათვის უვარგისი აღმოჩნდა
2017-10-03
|
| |
 შემოწმებული პარამეტრებიდან დარღვევა არ აღმოჩნდა
2015-12-09
|
| |
 გატარებული ხორცი იდეალური გარემოა მიკრობების განვითარებისათვის
2012-07-06
|
| |
 პროდუქტის მიკრობიოლოგიური და ორგანოლეპტიკური მახასიათებლები ნორმაშია
2015-01-28
|
| |
 გაეცანით თქვენთვის საინტერესო საწარმოებისა და პროდუქციის შემოწმების შედეგებს
2019-04-18
|
| |
![]() შემოწმდა სოსისებში სახამებლის, ჟელატინის და სოიოს ცილის შემცველობა
2012-08-20
|
| |
 სურსათის ეროვნულმა სააგენტომ დარღვევა ვერ აღმოაჩინა
2016-03-28
|
| |
 ნაყინის მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაშია
2014-06-26
|
| |
 მიკრობიოლოგიური მახასიათებლები ნორმაშია
2014-11-04
|
| |
 სურსათის უვნებლობის უზრუნველყოფის თანამედროვე მეთოდი ასტრონავტებისათვის საკვების შემუშავების პროცესში იღებს
2013-09-29
|
| |
 პროდუქტში მიკრობიოლოგიური დაბინძურება აღმოჩნდა
2015-04-27
|
| |
 ქათამი საღია. წარმოების თარიღი მითითებული არ აქვს
2014-12-16
|
| |
 პროდუქტის ორგანოლეპტიკური პარამეტრები ნორმაში აღმოჩნდა
2017-11-07
|
| |
 "ლუკა პოლარე"-ს და "მაკდონალდის" ჩამოსასხმელი ნაყინების მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაში აღმოჩნდა
2013-06-20
|
| |
 სერვილადი მაღაზია "ფურშეტიდან" დაძველებული არ აღმოჩნდა
2014-04-14
|
| |
 მომხარებლების მოწმავლის ფაქტზე შემოწმდა კაფე "კანაპე", შემოწმებული პროდუქტები ნორმაშია
2014-08-18
|
| |
 ჯემი ამჟავებული არ არის
2015-05-22
|
| |
 ევროკავშირში სურსათის ყველა საწარმო, დისტრიბუტორი, რესტორანი, მაღაზია ვალდებულია ჰიგიენის მოთხოვნები
2013-09-20
|
| |
 პროდუქტი დაძველებული არ არის
2015-06-09
|
| |
 მსოფლიო სავაჭრო ორგანიზაციის და კოდექს ალიმენტარიუსის მიდგომა სურსათის უვნებლობისადმი
2013-10-01
|
| |
 პროდუქტი ვადაგასულია
2015-03-16
|
| |
 ჩვენი მორიგი გამარჯვება სასამართლოში
2017-12-26
|
| |
 სურსათის ეროვნულ სააგენტოში ინსპექტორების ნაკლებობაა, ხოლო მათი ხელფასები უფრო დაბალია,
2019-09-17
|
| |
 პროდუქტი ნორმებს აკმაყოფილებს
2015-08-11
|
| |
 "მარშეს" და "ლიდერფუდის" ძეხვეულში აღმოჩნდა სოიოს ცილა, თუმცა ეტიკეტზე ეს
2015-08-26
|
| |
 ათივე ნიმუშში ტყვიის შემცველობა დასაშვებ ნორმაზე დაბალია
2017-12-12
|
| |
 პროდუქტი ლაბორატორიულად შემოწმდა
2017-08-01
|
| |
![]() შაურმა დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით
2013-04-11
|
| |
 დიღმის მასივში მდებარე მაღაზია "ორ ნაბიჯში" ვადაგასული პროდუქტი არ აღმოჩნდა
2014-09-24
|
| |
![]() პროდუქტის მაჩვენებლები ნორმაშია
2012-10-12
|
| |
![]() ნაყინებში კოლიბაქტერიებია
2012-12-14
|
| |
 პროდუქტი მიკრობიოლოგიურ მოთხოვნებს არ აკმაყოფილებს.
2014-04-10
|
| |
 განმეორებით შემოწმდა ბარამბო, თოლია და გურჯაანი საოჯახო, პლასტმასის შეფუთვის ნაყინები.
2014-06-04
|
| |
 ცხენისა და ვირის ხორცის შემცველობა არ გამოვლენილა
2018-06-18
|
| |
 შემოუერთდით ჩვენს კამპანიას ხორცში ტყვიის შემცველობის შესამოწმებლად
2017-10-18
|
| |
 კარტოფილის პელმენი "დარიალი" კოლიფორმებით დაბინძურებული აღმოჩნდა
2014-08-18
|
| |
 შებოლილ-დამარილებული პროდუქტები ყოველდღიური მოხმარებისას საზიანოა
2012-01-10
|
| |
 მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაშია
2015-03-30
|
| |
![]() სურსათის ეროვნული სააგენტოს მიერ 2017 წლის ზაფხულში ინსპექტირებული საწარმოები
2017-11-02
|
| |
 ძეხვის ღაჟღაჟა ვარდისფერი შეფერილობა საღებავებზე მიანიშნებს
2011-10-23
|
| |
 ყველში კოლიფორმები აღმოჩნდა
2014-10-21
|
| |
 შემოწმებული პური დაობებული არ იყო.
2014-08-18
|
| |
 შემოწმებული პარამეტრები ნორმაშია
2015-09-22
|
| |
 ევროკავშირში სასურსათო ბიზნესი აუცილებლად უნდა იყოს რეგისტრირებული, იცავდეს ზოგადი ჰიგიენის
2013-09-19
|
| |
 რისგან შეიძლება მომზადდეს ფარში და როგორი უნდა იყოს მისი შემცველობა?
2014-06-18
|
| |
 პროდუქტი დაბინძურებულია კოლიბაქტერიებით
2016-04-27
|
| |
 სურსათის ეროვნული სააგენტოს ცნობით პროდუქტის მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია.
2014-06-26
|
| |
 ავსტრიულ პურშში "გრანოსი" კარტოფილის დაავადება არ აღმოჩნდა
2014-05-28
|
| |
 პროდუქტი დაბინძურებულია. სუსტი იმუნიტეტის ადამიანებს ვურჩევთ მოერიდონ!
2015-08-20
|
| |
 შემოწმებული პარამეტრები ნორმაშია
2015-07-21
|
| |
 ლაბორატორიული დასკვნების მიხედვით, პროდუქტი რძითაა დამზადებული, რძის ფხვნილის გარეშე.
2018-01-29
|
| |
 ლაბორატორიულად შემოწმდა მაღაზია "ფრესკო"-ში გასაყიდი ერთერთი შაშხი. პროდუქტში შემოწმებული ყველა
2013-11-27
|
| |
 ევროკავშირის სურსათის ძირითადი კანონის შინაარსის აღწერა
2013-09-17
|
| |
 პროდუქტის მიკრობიოლოგიური და ორგანოლეპტიკური მახასიათებლები ნორმაშია
2015-03-06
|
| |
 ნამცხვარში "შუ" კოლიფორმები აღმოჩნდა
2015-03-06
|
| |
 პროდუქტის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლები ნორმაშია
2015-03-24
|
| |
 გმირ კურსანტთა ქუჩაზე წყალი ნორმაშია
2014-05-28
|
| |
 ხეთაგუროვის ქუჩაზე მდებარე მაღაზიაში ობიანი ნამცხვარი "ტკბილი ქვეყანა" იყიდებოდა
2014-06-16
|
| |
![]() საქართველოში არსებული პრობლემები.
წერილი გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის მინისტრს
2018-08-02
|
| |
 შაურმა მიკრობიოლოგიურად დაბინძურებული აღმოჩნდა
2014-05-13
|
| |
 რძეზე დამზადებული ნაყინისთვის დადგენილი ნორმები დაცულია
2015-06-05
|
| |
 ევროკავშირში სურსათის მარეგულირებელი ძირითადი რეგულაციების ჩამონათვალი და ბმულები
2013-04-17
|
| |
![]() სასმელი წყალი სუფთაა
2012-11-19
|
| |
 მიკრობიოლოგიური დაბინძურება არ აღმოჩნდა
2015-08-12
|
| |
 გირჩევთ აირჩიოთ ახალგაზრდა ფრინველი
2011-12-15
|
| |
 კოლიბაქტერიები სურსათის ფეკალური დაბინძურების ინდიკატორია
2012-09-05
|
| |
 საოჯახო ნაყინების "ბარამბო" "გურჯაანი" და "თოლია" განმეორებითმა შემოწმებამ აჩვენა რომ
2013-06-10
|
| |
 პროდუქტების მახასიათებლები ნორმაშია
2015-03-06
|
| |
![]() სურსათის ეროვნულ სააგენტოს უჭირს სურსათის დაბინძურების მიზეზების გამოვლენა
2018-02-06
|
| |
 ორი ნაყინი დაბინძურებული აღმოჩნდა
2015-07-27
|
| |
 რა მიკრობიოლოგიურ მოთხოვნებს უნდა აკმაყოფილებდეს ცხოველური წარმოშობის სურსათი ევროპაში
2013-10-04
|
| |
 აღმოჩნდა ობის სოკო
2015-05-21
|
| |
 ქათმის ეტიკეტზე არ არის მითითებული მწარმოებელი ქვეყანა, რაც საქართველოს კანონმდებლობის
2014-05-21
|
| |
 პრობლემებად რჩება სურსათის დაბინძურება ვეტერინარული პრეპარატების ნარჩენებითა და ჰიგიენის ნორმების
2018-02-20
|
| |
 მოერიდეთ დიდი ოდენობით ხორცის კონსერვის ჭამას
2011-10-04
|
| |
![]() ორი ლაბორატორიის დასკვნით გურჯაანის და იოლის ნაყინები დაბინძურებულია
2012-12-13
|
| |
 ყველი დაბინძურებულია კოლიფორმებით
2015-05-25
|
| |
 შემოწმდა ნაყინი "გურჯაანის" საოჯახო და ჭიქის ნაყინები. შედეგები ერთმანეთისგან განსხვავებულია.
2014-07-09
|
| |
 ქართული ლაბორატორიის დასკვნა ლატვიის ლაბორატორიამ არ დაადასტურა
2016-03-15
|
| |
 შემოწმდა მზა კერძები კაფე "ნიკალადან". მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაშია.
2013-12-18
|
| |
 ხიზილალის ორგანოლეპტიკური და მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაშია
2014-04-14
|
| |
 შემოწმდა ასაწონი ხიზილალა. შემოწმებული მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმაშია
2013-12-23
|
|
|
 |
|
 |
|