ბოლო ცვლილებები

როშენის შოკოლადი „ქენდი ნათსი“
სუნელების შემოწმება
კარფურში შეძენილი ტკბილეული
ბეჭდური პუბლიკაციები
თევზი ხეკი ნიკორადან
ზუთხი მაღაზია უნივერსამიდან
სარჩელი საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრის წინააღმდეგ
ხორცის ათი ნიმუშის შემოწმება ტყვიის შემცველობაზე
ბილეთების ონლაინ შეძენა
დააფინანსე გაზომვა სურსათის უვნებლობისათვის!

სულ ნიუსები: 21
კვერცხის სასარგებლო თვისებები
ჯანსაღი კვება, რჩევები, ფრინველი,

ფრინველის კვერცხი მაღალი კვებითი ღირებულების მქონე პროდუქტია. იგი შეიცავს თითქმის ყველა ამჟამად ცნობილ ვიტამინს, რომელთაგან განსაკუთრებით აღსანიშნავია A, D, E, K და P ვიტამინები. კვერცხის გულის თითქმის მესამედს ცხიმები შეადგენს. თუმცა ძირითადად კვერცხი საკვები ცილების წყაროა (კვერცხის წონის 13% ცილებია). კვერცხის ცილა და ცხიმი ბიოლოგიურად სრულფასოვან და ადამიანისთვის ადვილად ასათვისებელ ნივთიერებებს მიეკუთვნება.

თუმცა გაითვალისწინეთ: მიუხედავად კვერცხის მაღალი კვებითი ღირებულებისა, მისმა ჭარბმა მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს ნივთიერებათა ცვლის მოშლა ან ალერგიული რეაქცია.

გაყიდვაში ძირითადად ქათმის, ინდაურის ან მწყერის კვერცხს ვხვდებით. ბატისა და იხვის კვერცხის მოხმარება თერმული დამუშავების გარეშე საკვებად აკრძალულია, რადგან მათი დასნევოვნების რისკი სალმონელის ჯგუფის ბაქტერიებით ძალიან მაღალია.




print version
15:08:57 2011-09-09

კომენტარის დამატება

ყველა კომენტარის გამოჩენა



ეს საიტი ეკუთვნის არასამთავრობო ორგანიზაციას "საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრი"

ჩვენი მისამართია: თბილისი, დელისის I შესახვევი №5ა, ტელ: 239 90 19/18

ელფოსტა: office@csrdg.ge
ვებგვერდი: http://www.csrdg.ge/

admin login

© csrdg.ge
design.ge