ბოლო ცვლილებები

მოსახლეობის ინფორმირება მავნე პროდუქტების შესახებ -- წერილი გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის მინისტრს
სურსათის უვნებლობის კონტროლის ზოგიერთი საკითხი
ბეჭდური პუბლიკაციები
შეუსაბამო ფასები ბარებსა და რესტორნებში - რჩევა უცხოელ ტურისტებს Overpricing in Bars and Restaurants - Advice to Foreign Tourists
სურსათის ეროვნული სააგენტოს 2019 წლის პირველი კვარტლის კონტროლის შედეგები
სურსათის ეროვნული სააგენტოს 2018 წლის კონტროლის შედეგები
„არაჟანი სვანური 25% - ნატურალ+“ - მაღაზია ფრესკოდან
კარფურში შეძენილი კარაქი „ვალიო“
ტანსაცმლის შემოწმება აზოსაღებავებზე
შვრიის ფანტელი HAHNE

სულ ნიუსები: 21

კოდექს ალიმენტარიუსის საერთაშორისო სტანდარტით მარგარინი არის პროდუქტი, რომელშიც ცხიმის საერთო შემცველობა 80%-ს აღემატება და რომელიც შეიცავს ცხოველური და მცენარეული ცხიმების ნარევს.

ევროკავშირის 1308/2013 რეგულაციის მიხედვით მარგარინი არის ცხიმისა და წყლის მყარი, ზელვადი ემულსია, რომელიც დამზადებულია მცენარეული და/ან ცხოველური ცხიმებისაგან. ნორმალურ მარგარინში ცხიმის საერთო შემცველობა 80%-დან 90% უნდა იყოს. არსებობს ნახევარცხიმიანი მარგარინი (Half-fat margarine). ასეთ პროდუქტში ცხიმის შემცველობა 39-41%-ია. ხოლო სამ-მეოთხედცხიმიანმარგარინი (Tree-quarter-fat margarine) ცხიმის შემცველობა 60-62%-ა. ცხიმის ზემოთ ჩამოთვლილთაგან განსახვავებული ოდენობის შემთხვევაში, პროდუქტს ცხიმის სპრედი (Fat spread) ეწოდება.




print version
16:09:28 2011-10-24

კომენტარის დამატება

ყველა კომენტარის გამოჩენა



ეს საიტი ეკუთვნის არასამთავრობო ორგანიზაციას "საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრი"

ჩვენი მისამართია: თბილისი, დელისის I შესახვევი №5ა, ტელ: 239 90 19/18

ელფოსტა: office@csrdg.ge
ვებგვერდი: http://www.csrdg.ge/

admin login

© csrdg.ge
design.ge