ბოლო ცვლილებები

შპს ბოკოლასა და ი/მ გიორგი ლონდარიძის პელმენების შემოწმება
ევროკავშირში აღმოჩენილი სახიფათო არასასურსათო პროდუქტები
ვის მივმართოთ?
სურსათის ეროვნული სააგენტოს 2018 წლის იანვარ-მარტის კონტროლის შედეგები
კარაქ „პრეზიდენტის“ შემოწმება
გაყინული ხინკალი შპს „კამადან“
სურსათის ეროვნული სააგენტოს 2017 წლის სექტემბერ-დეკემბრის კონტროლის შედეგები
მოსახლეობის ინფორმირება მავნე პროდუქტების შესახებ
სურსათის ეროვნული სააგენტოს მიერ 2017 წელს განხორციელებული კონტროლის შედეგები
თამბაქოს მოხმარების წესები გამკაცრდა

სულ ნიუსები: 21

კოდექს ალიმენტარიუსის საერთაშორისო სტანდარტით მარგარინი არის პროდუქტი, რომელშიც ცხიმის საერთო შემცველობა 80%-ს აღემატება და რომელიც შეიცავს ცხოველური და მცენარეული ცხიმების ნარევს.

ევროკავშირის 299/114 რეგულაციის მიხედვით მარგარინი არის ცხიმისა და წყლის მყარი, ზელვადი ემულსია, რომელიც დამზადებულია მცენარეული და/ან ცხოველური ცხიმებისგან და რომელშიც რძის ცხიმის შემცველობა 3%-ს არ აღემატება. ნორმალურ მარგარინში ცხიმის საერთო შემცველობა 80%-დან 90% უნდა იყოს. იმ შემთხვევაში, თუ პროდუქტში შემცველობა ნაკლებია, მას ეწოდება ცხიმის სპრედი (Fat spread), შესაბამისი პროცენტის მითითებით. მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ ცხიმის შემცველობა პროდუქტში ზუსტად 40%-ია ან ზუსტად 60%-ია, ამ პროდუქტს ეწოდება ნახევარ-ცხიმიანი მარგარინი (Half-fat margarine) ან სამ-მეოთხედ ცხიმიანი მარგარინი (Tree-quarter-fat margarine), შესაბამისად.




print version
15:07:50 2011-10-24

კომენტარის დამატება

ყველა კომენტარის გამოჩენა



ეს საიტი ეკუთვნის არასამთავრობო ორგანიზაციას "საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრი"

ჩვენი მისამართია: თბილისი, დელისის I შესახვევი №5ა, ტელ: 239 90 19/18

ელფოსტა: office@csrdg.ge
ვებგვერდი: http://www.csrdg.ge/

admin login

© csrdg.ge
design.ge