ბოლო ცვლილებები

სურსათის შემოწმება არასაკვებ საღებავებზე
საინფორმაციო შეხვედრები „სურსათის უვნებლობის სახელმწიფო კონტროლი“, 2 აგვისტო 2019 წ.
სურსათის ეროვნული სააგენტოს 2019 წლის მეორე კვარტლის კონტროლის შედეგები
ხილის წვენები და მსგავსი სასმელები
ბეჭდური პუბლიკაციები
ეტიკეტირების ახალი წესები
საინფორმაციო შეხვედრა "სურსათის სახელმწიფო კონტროლი" 18-19 ივლისი, 2019 წ.
ვადაგასული სურსათი „სპარში“/სულგუნ „შუამთის“ ეტიკეტი
კანონპროექტი „მომხმარებლის უფლებების დაცვის შესახებ“
კარფურში შეძენილი კარაქი „ვალიო“

სულ ნიუსები: 21

კოდექს ალიმენტარიუსის საერთაშორისო სტანდარტით მარგარინი არის პროდუქტი, რომელშიც ცხიმის საერთო შემცველობა 80%-ს აღემატება და რომელიც შეიცავს ცხოველური და მცენარეული ცხიმების ნარევს.

ევროკავშირის 1308/2013 რეგულაციის მიხედვით მარგარინი არის ცხიმისა და წყლის მყარი, ზელვადი ემულსია, რომელიც დამზადებულია მცენარეული და/ან ცხოველური ცხიმებისაგან. ნორმალურ მარგარინში ცხიმის საერთო შემცველობა 80%-დან 90% უნდა იყოს. არსებობს ნახევარცხიმიანი მარგარინი (Half-fat margarine). ასეთ პროდუქტში ცხიმის შემცველობა 39-41%-ია. ხოლო სამ-მეოთხედცხიმიანმარგარინი (Tree-quarter-fat margarine) ცხიმის შემცველობა 60-62%-ა. ცხიმის ზემოთ ჩამოთვლილთაგან განსახვავებული ოდენობის შემთხვევაში, პროდუქტს ცხიმის სპრედი (Fat spread) ეწოდება.




print version
16:09:28 2011-10-24

კომენტარის დამატება




ეს საიტი ეკუთვნის არასამთავრობო ორგანიზაციას "საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრი"

ჩვენი მისამართია: თბილისი, დელისის I შესახვევი №5ა, ტელ: 239 90 19/18

ელფოსტა: office@csrdg.ge
ვებგვერდი: http://www.csrdg.ge/

admin login

© csrdg.ge
design.ge